KADIROV PORUČUJE UKRAJINCIMA: Čečeni stižu u Lisičansk

P. Z. S. / telegram RKadyrov_95

09. 06. 2022. u 22:01

BORCI puka specijalne policije koji nosi ime Heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova iz Ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike, koji je pod komandom dragog brata, Heroja Rusije Zamida Čalajeva, oslobodio Kamiševahu od oružanih nacionalističkih formacija već spremni da pređu na sledeću fazu ofanzivne misije.

КАДИРОВ ПОРУЧУЈЕ УКРАЈИНЦИМА: Чечени стижу у Лисичанск

Foto: Profimedia


Prema rečima Zamida Čalajeva sa lica mesta, dan ranije su porazili formacije snaga teritorijalne odbrane i specijalnih operacija Ukrajine u broju od 58 ljudi. U narednim danima naši specijalci će početi da oslobađaju Lisičansk. Da bi to uradili, oni imaju sve potrebne resurse i mogućnosti. Uprkos žestokom otporu nacionalističke hunte, našim borcima i ne pada na pamet da se okrenu od cilja. Dakle, ostaje nam samo da čekamo njihovu sledeću pobedu.

Zamidu Čalaevu i celom osoblju specijalnih snaga želim sjajne uspehe u daljem ofanzivnom radu! Siguran sam da ćemo u bliskoj budućnosti izvojevati sigurnu pobedu nad neprijateljem i osloboditi stanovnike Lisičanska od nacionalističkog i banderovskog ugnjetavanja.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili