SAVET EU PRELOMIO: Unija obustavlja "Rusiju danas" i "Sputnjik"

Tanjug

02. 03. 2022. u 13:43

SAVET EU odlučio je da od danas obustavi distribuciju ruskih državanih medija ”Rusija danas” i ”Sputnjik” na teritoriji cele EU.

САВЕТ ЕУ ПРЕЛОМИО: Унија обуставља Русију данас и Спутњик

Foto: Printscreen

Sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašćenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.

U Briselu ocenjuju da su ”Rusija danas” i ”Sputnjik” važni instrumenti u "podsticanju i podršci ruske agresije" protiv Ukrajine i da predstavljaju "značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU".

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zato je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO: 

DNR POKAZAO NOVE SNIMKE: Ovako izgledaju napušteni položaji ukrajinskih marinaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!