SEVERNI TOK 2 NA METI AMERIKANACA: Bajden najavio nove sankcije Rusiji

Novosti online

23. 02. 2022. u 20:15

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden potvrdio je danas da će njegova administracija uvesti sankcije kompaniji Severni tok 2 AG, zaduženoj za izgradnju ruskog gasovoda.

СЕВЕРНИ ТОК 2 НА МЕТИ АМЕРИКАНАЦА: Бајден најавио нове санкције Русији

Foto Tanjug/AP

-Danas sam naredio svojoj administraciji da uvede sankcije kompaniji Severni tok 2 AG i njenim službenicima, rekao je Bajden u saopštenju koje je objavila Bela kuća, prenosi Rojters.

U saopštenju Bele kuće se kaže da su SAD blisko sarađivale sa svojim saveznicima i partnerima kako bi pružile snažan, jedinstven odgovor na raspoređivanje ruskih trupa duž granice sa Ukrajinom.

-Kao što sam rekao kada sam se sastao sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom ranije ovog meseca, Nemačka je predvodila te napore, a mi smo blisko koordinirali naše nameravajući da zaustavimo gasovod Severni tok 2 u slučaju da Rusija izvrši dalju invaziju na Ukrajinu, rekao je Bajden.

Nemačka je u utorak saopštila da će obustaviti sertifikaciju gasovoda Severni tok 2, a već danas je Bajden naložio svojoj administraciji da uvede sankcije kompaniji Severni tok 2 AG i njenom korporativnom osoblju.

-Kao što sam jasno rekao, nećemo oklevati da preduzmemo dalje korake ukoliko Rusija nastavi da eskalira situaciju. Predsednik Putin je svojim postupcima pružio svetu ogroman podsticaj da se udalji od ruskog gasa i pređe na druge oblike energije, rekao je Bajden.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a