POGLEDAJTE - BITKA U VAZDUHU I NA KOPNU: Ruske i beloruske snage za brzo regovanje u zajedničkoj akciji (VIDEO)

Novosti online

05. 02. 2022. u 08:15

BELORUSKE i ruske posade lovačkih aviona uvežbavale su presretanje narušilaca državne granice i bitku u vazduhu sa uslovnim protivnikom, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

ПОГЛЕДАЈТЕ - БИТКА У ВАЗДУХУ И НА КОПНУ: Руске и белоруске снаге за брзо реговање у заједничкој акцији (ВИДЕО)

Foto: EPA

-U toku provere snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, beloruske i ruske posade lovačkih aviona izvršavaju zadatke patroliranja vazdušnim granicama u sastavu mešovitih parova, precizirano je u saopštenju na Telegramu.

Avioni Jak-130 i Su-25 izveli su vazdušne napade gađajući tehniku i ljudstvo uslovnog protivnika nenavođenim avionskim raketama na poligonu „Brestski“ u Belorusiji u okviru provere snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, prenosi televizija „Zvezda“.

Kako se navodi, združene i vazdušno-desantne jedinice uvežbavale su borbeno gađanje uz upotrebu artiljerije, a napade je uvežbavala i jurišna avijacija.

Pre napada izvedeno je vazdušno izviđanje pomoću bespilotnih letelica. Uvežbavanje zadataka borbene obuke pratili su ministri odbrane Rusije i Belorusije Sergej Šojgu i Viktor Hrenjin.

Jak-130 predviđen je za uništavanje vazdušnih meta male brzine, odnosno bespilotnih letelica i helikoptera.

Su-25 je podzvučni jurišni avion, predviđen za direktnu podršku Kopnene vojske na bojnom polju danju i noću, kao i za uništavanje objekata sa zadatim koordinatama u bilo kojim vremenskim uslovima u svako doba dana.

Podsetimo, u toku je provera snaga Savezne države u Belorusiji. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

rs.sputniknews.co

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju