POGLEDAJTE - SNEG, TENKOVI, ARTILJERIJA: Prvi kadrovi rusko-beloruskih zajedničkih vežbi (VIDEO)

Novosti online

02. 02. 2022. u 23:36 >> 02:06

RUSKE i beloruske vojne jedinice izvele su prve zajedničke manevre na nekoliko poligona u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СНЕГ, ТЕНКОВИ, АРТИЉЕРИЈА: Први кадрови руско-белоруских заједничких вежби (ВИДЕО)

Foto jutjub tvzvezda.ru

Tokom vežbi izvedeni su različiti načini vođenja borbenih dejstava, uključujući i pripremu za odbranu i borbu protiv nezakonitih formacija, precizirao je vojni resor.

Prema podacima Ministarstva, u manevrima su učestvovale motorizovane jedinice, tenkovi, borbena vozila pešadije, artiljerijske jedinice i jedinice protivtenkovskih raketnih sistema.

Foto Tanjug/AP

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije su, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, stigle u Belorusiju 19. januara sa tehnikom i naoružanjem radi učešća na zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“.

Provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

Ranije je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio da će zajedničke rusko-beloruske vojne vežbe biti održane u februaru.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO- KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)