ULTIMATUM U JAVNOM SERVISU AUSTRIJE: ORF odobrava ulaz samo vakcinisanima i oporavljenim od kovida

D. D. S.

11. 11. 2021. u 14:50

JAVNI servis Austrije (ORF) uvodi za svoje zaposlene i goste u studiju " 2G " pravilo, prema kojem se pristup omogućava samo vakcinisanim licima ili osobama koje su preležale kovid 19.

УЛТИМАТУМ У ЈАВНОМ СЕРВИСУ АУСТРИЈЕ: ОРФ одобрава улаз само вакцинисанима и опорављеним од ковида

Foto: EPA

ORF ukazuje da " 2G" pravilo važi u svim oblastima u kojima u isto vreme radi više ljudi, pa se time želi smanjiti rizik od zaraze. Nevakcinisanima se pruža mogućnost da se premeste u druge oblasti.

Do pune imunizacije zaposleni koji su se odlučili tek sada na vakcinaciju moraće raditi uz nošenje maske višeg nivoa zaštite FFP2 na radnom mestu, a moraće i svaka dva dana na PCR testiranje. Do kraja godine nevakcinisano osoblje dobijaće platu i neće biti otpušteno, ali posle toga biće izvršena nova analiza ove privremene mere.

Gosti u studiju će morati da imaju ili sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu 19, ili negativni antigenski test ne stariji od 24 sata, odnosno PCR test ne stariji od 48 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...