ZELENSKI U AMERICI VODI KAMPANJU PROTIV MOSKVE: "Ruski gas je najprljaviji na svetu"

Novosti onlajn

31. 08. 2021. u 22:37

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski nalazi se u radnoj poseti Americi. Na sastanku sa američkom ministarkom enegretike DŽenifer Grenholm ponovio da smatra da je ruski gas „najprljaviji na svetu“.

ЗЕЛЕНСКИ У АМЕРИЦИ ВОДИ КАМПАЊУ ПРОТИВ МОСКВЕ: Руски гас је најпрљавији на свету

Foto: EPA

- Ruski gas je najprljaviji na svetu zbog velike emisije metana pri procesu proizvodnje i transporta, kao i zbog korupcije i ucene - rekao je predsednik.

Takođe, šef Ukrajine je istakao važnost usvajanja efikasnih mera protiv „ruskog korišćenja gasa u svojstvu oružja“.

Istovremeno, Zelenski je saopštio da je ukrajinska strana potpisala sa američkom kompanijom „Vestinghaus elektrik“ memorandum koji predviđa izgradnju energetskog bloka elektrane „Hmeljnickoj“ po američkoj tehnologiji i još četiri bloka u vrednosti do 30 milijardi dolara.

Zelenski bi sutra trebalo da se sastane sa američkim kolegom DŽozefom Bajdenom.

Planirano je da ključna tema ukrajinsko-američkih pregovora u Vašingtonu bude uključivanje SAD u mirno regulisanje sukoba u Donbasu. Još jedna važna tema dvojice lidera biće „Severni tok 2“ i garancijama energetske bezbednosti Ukrajine.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je u junu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu izjavio da je gas koji će ići „Severnim tokom 2“ – najbolji na svetu.

(Sputnjik)

Bonus video: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: NJegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)