NATO: Nećemo zaboraviti Avganistance; Zaharova: Neće ni oni vas, nikada!

Novosti online

31. 08. 2021. u 22:15

ŠEF NATO Jens Stoltenberg izjavio je da neće biti zaboravljeni svi oni koji nisu uspeli da napuste Avganistan posle odlaska američkih snaga sa aerodroma u Kabulu. Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručuje da ni Avganistan nikad neće zaboraviti NATO.

НАТО: Нећемо заборавити Авганистанце; Захарова: Неће ни они вас, никада!

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije/Hauke-Christian Dittrich/dpa via AP

- Veoma je važno da aerodrom ostane otvoren, kako za dopremanje humanitarne pomoći avganistanskom narodu, tako i za evakuaciju ljudi koji žele da odu, a nisu mogli to da urade tokom vojne evakuacije. Nastavljamo da radimo na tome da ih evakuišemo. Nećemo ih zaboraviti - rekao je Stoltenberg u intervjuu za AFP.

Zaharova je, komentarišući njegovu izjavu, parafrazirala pesmu Aleksandra Puškina "Madona".

- I meni se čini da ni njega ni njegovu čudesnu organizaciju takođe neće zaboraviti. Nikada. Da parafraziram Puškina, najodvratniji primerak najodvratnije podlosti - napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, početkom avgusta talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu.

Talibani su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti.

Jedina pokrajina koja nije pod njihovom kontrolom je Pandžšer severoistočno od Kabula.

Prošlog četvrtka je u dve eksplozije u blizini aerodroma u Kabulu poginulo oko 200 ljudi, uključujući američke vojnike, pripadnike pokreta Taliban i civile.

Odgovornost za napad preuzela je grupa ISIS.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK KOJI GLEDA CEO SVET: Ovako talibani slave pobedu u Avganistanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu