VISOKI predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je spreman da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u toj zemlji.

Dunwich

22.11.2020. 17:36

U Srebrnici su bili eliminisani muskarci vojnog doba i spremnosti. Sa druge strane genocid je kada se radi na unistenju cele nacije, ukljucujuci zena i dece, kao sto je bio primer Turske i Armenije. Srebrnica nije bila genocid!

Tasa

22.11.2020. 17:49

Moramo jps kace odgovoriti Valentinu i Muslimanima na ovakvu provokaciju. Milorade gde je elaborat i istina . Traziti u UN da se ubijanje Srba u Bratuncu da se proglase gwnocidom a ne kao za muslimane da ima obrise genocida.

Jovan Caruga

22.11.2020. 18:20

Neznam zašto se ljudi čude Valentinu Incku. Pa oni vjekovima kidišu na Srbe. Što bi on sad bio iznimka. Nek neko nadje jedan njegov Izvještaj da govori pozitivno o Srbima. Nek on piše Zakon svojoj porodici koja ga za sigurno uvažavati neće. Može to objesiti mačku o rep. Gdje je Incko prisustvovao na komemoraciji izginulih gradjana civila Srba?

Marko

22.11.2020. 21:39

Ko je on da odredjuje. Kad je genocid onda se zene ,starci i deca ne voze autobusima za Tuzlu i Sarajevo.Genocid podrazumeva i gasne komore ,istrebljenje i ostalo.A ne ubijanje onih koji su okrvavili ruke i bezali kroz sume.

Mapko

23.11.2020. 01:01

Presuda nelegalnog haskog suda koja je okarakterisala zlocin u Srebrenicu kao genocid sama po sebi krsi medjunarodne potpisane razne konvencije gde crnom nad belom pise sta je to genocid a sta nije genocid, gde crnom nad belom nigde ne spominje streljanje vojnika kao akt genocida, sto znaci da Haski Sud sam po sebi krsi medjunarodne konvencije i medjunarodne zakone i prava. Uzmemo primer ubijeni Poljaka tokom drugog svetskog rata u Katyn od strane staljinisticke vojske, kada su preko 20 000 vojnici ubijeni, streljani, nigde ne pise da je to "genocid" nad Poljacima ni ti je ikad okarakterisan kao genocid, pa ne vidim zasto bi zlocin u Srebrenicu bio smatran drugacije, pogotovo kada znamo da su vecinom ubijeni u tom gradu u sustini Bosnjacki vojnici koji su klali preko 3200 Srba izmedju 1992-1995. Da ne zaboravim da kazem da je masovno ubistvo Poljaka u Katyn oznacen kao "nacisticki nemacki" zlocin, na kraju smo saznali da u sustini nacisti nemaju veze sa ovim zlocinom no da su to Sovijetski vojnici cinili taj isti zlocin. Istina o Srebrenicu ce se kad tad pojaviti a to je da su ubijeni ili streljani "muslimanski vojnici" koji su klali Srbe. A drugo pricati o Srebrenicu kao genocid je uvreda prema pravim zrtvama genocidima sirom 20 veka, a to su Jermeni, Jevreji i Srbi, kada Bosnjaci uporedjuju Srebrenica i Jasenovac, nema degutantnije od toga.

buki

23.11.2020. 01:05

Još samo da Incko objasni čije su to majke iz Srebrenice, kada se RATKO MLADIĆ potrudio da sva muslimanska deca budu bezbedna? Da su muslimani imali RATKA a ne nasera orića, možda bi preživela i srpska deca iz Bratunca i drugih sela. Zna Nicko dobro da u srpskim selima nisu preživeli ni majke ni očevi, a nisu ni deca ni babe i dede, ali ga to ne sprečava da za dobre pare podržava nemačku politiku koja ovakvim lažima pere svoju prljavu genocidnu istoriju. Šta mislite ko li je autor ideje da se o genocidu može govoriti samo u zločinima počinjenim posle Drugog svetsko rata, kojom su oslobođeni Nemci i njihovi krvoločni saveznici?