ANTISRPSKI PLAN VISOKOG PREDSTAVNIKA: Incko planira da nametne zakon narodima u BiH

Novosti online

22. 11. 2020. u 14:52

VISOKI predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je spreman da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u toj zemlji.

АНТИСРПСКИ ПЛАН ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА: Инцко планира да наметне закон народима у БиХ

Foto Ž. Knežević

Incko je to rekao za Al džaziru Balkans, a na pitanje zašto to nije učinio do sada, odgovorio da "godišnjica traje godinu dana i da to treba rešiti"

- Sve evropske zemlje imaju zakon o zabrani negiranja holokausta, u mojoj zemlji je jedan engleski istoričar dobio tri godine zatvora jer je rekao da holokaust ne postoji - naveo je Incko.

Ukoliko taj zakon ne bude usvojen do 11. jula sledeće godine, Incko je kazao da je on kao visoki predstavnik sa posebnim ovlašćenjima spreman da ga nametne.

- Da budemo potpuno jasni, ja sam spreman - rekao je Incko, preneo je sarajevski portal Kliks.

Incko je, podseća se, ranije najavio da će BiH 2020. imati zakon o negiranju genocida.

Udruženje Majke Srebrenice je u julu ove godine pokrenulo peticiju kojom traže "donošenje zakona o zabrani negiranja genocida i poništenje odlikovanja ratnih zločinaca u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska".

Peticiju je do sada potpisalo više od 27.500 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)