PLENKOVIĆ SAOPŠTIO: Ovo je nova hrvatska vlada, među četiri potpredsednika i jedan Srbin

Tanjug

20. 07. 2020. u 18:56 >> 20:25

AKTUELNI i budući premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas sastav novog kabineta, koji će imati 16 ministara i četiri potpredsednika.

ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једaн Србин

Andrej Plenković / Foto AP

Potpredsednici vlade su Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević iz SDSS u ime manjinskih stranaka.

"Svi su dobili apsolutnu podršku", kazao je Plenković novinarima posle sastanka vrha HDZ-a.

Medved, Božinović i Marić ostaju na starim pozicijama, odnosno zadržavaju ministarstva branitelja, unutrašnjih poslova i finansija.

Gordan Grlić Radman ostaje na čelu ministarstva spoljnih poslova, Vili Beroš zdravlja i Oleg Butković mora, saobraćaja i infrastrukture, preneli su hrvatski mediji.

Nikola Brnjac je novi ministar turizma i sporta, Nataša Tramišak je na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, a Radovan Fuhs je novi ministar nauke i obrazovanja.

Ministarstvo ekonomije i održivoga razvoja je dobio Tomislav Ćorić, građevinarstva, prostornoga uređenja i državne imovine - Darko Horvat.

Ministar odbrane u novoj vladi je Mario Banožić, uprave i pravosuđa Ivan Malenica, rada i penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josip Aladrović, kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, dok će resor poljoprivrede voditi Marija Vučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!