HAOS U HRVATSKOM SABORU: Bura među poslanicima zbog kovid potvrda

Tanjug

15. 12. 2021. u 13:32

KRAJ jesenjeg zasedanja hrvatskog parlamenta obeležio je totalni haos, a predsednik sabora Gordan Jandroković je podelio niz opomena, dok su mnogi dobili i zabranu govora.

ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Бура међу посланицима због ковид потврда

Foto: Tanjug

Posebno je burno bilo među opozicionim poslanicima Mosta, koji su se sukobili sa SDP-ovim Peđom Grbinom, pri čemu su pale i teške reči.

Poslanici su danas glasali o dva najvažnija zakona - o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kojim se uvode sankcije u iznosu od 30.000 do 50.000 kuna za lokalne čelnike i odgovorne osobe koji ne poštuju odluku o kovid potvrdama za ulazak u državne i gradske institucije i o sukobu interesa.

Sankcije za nepoštovanje kovid potvrda izglasane su sa 77 glasova, pre glasanja je zatražena pauza, a onda su se poslanici posvađali svi sa svima, preneli su hrvatski mediji.

Mostov poslanik Miro Bulj je rekao da je zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti prevara, kao i da su kovid potvrde protivustavne.

Ovim se, kazao je, ubijaju demokratija i osnovna prava slobode, te pozvao građane da izađu i potpišu inicijativu Mosta za pokretanje referenduma protiv kovid potvrda.

Istovremeno, ispred zgrade parlamenta okupila se grupa građana koja protestuje protiv kovid potvrda i poziva predsednika Zorana Milanovića da ne potpiše izmenjeni Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti.

Poslanici će od danas biti na pauzi od mesec dana, a u klupe će se vratiti 15. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!