HRVATSKA UVELA STROŽE MERE: Objavljene preporuke za kafiće

Tanjug

31. 08. 2021. u 20:39

UOČI stupanja na snagu novih epidemioloških mera prema kojima će kafići od 1. septembra ponovo moći da rade u zatvorenim prostorima, Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ) objavio je preporuke za rad, koje uključuju ograničen broj posetilaca i razmak od minimalno metar i po.

ХРВАТСКА УВЕЛА СТРОЖЕ МЕРЕ: Објављене препоруке за кафиће

EPA

Zbog sprečavanja širenja infekcije korona virusa broj posetilaca je ograničen tako da će za svakog gosta biti obezbeđeno četiri metra prostora, dok će propisani razmak između gostiju biti minimalno metar i po, prenosi agencija Hina.

Stolovi će takođe biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak između različitih grupa gostiju od metar i po, a za stolovima će biti dozvoljeno da sedi više ljudi koji pripadaju istoj grupi.

U zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata gost neće moći da stoje, a biće zabranjeno i usluživanje grickalica.

Propisano je i dnevno merenje temperature svih zaposlenih, a obavezno je i nošenje maski, kako za zaposlene, tako i za goste.

Gosti su pozvani da se što više oslanjaju na plaćanje karticama, a svima na ulazu u objekat biće dostupan aparat sa dezinfekcionim sredstvom za ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)