ODUZETA SKORO TONA DROGE: Velika akcija policije - uhapšeno šest osoba

Novosti online

08. 10. 2023. u 13:24

PO NALOGU Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije i BIA nakon predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode šest lica i to: P.S., Z. J., M.M., .M. M., S.N. i S. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246.

ОДУЗЕТА СКОРО ТОНА ДРОГЕ: Велика акција полиције - ухапшено шест особа

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Organizator ove kriminalne grupe M.S. se nalazi u pritvoru u Srbiji, dok se jedno lice nalazi u pritovru u Republici Francuskoj.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana.

Samo u jednoj od zaplena (2. 3. 2020.) pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

U toku su pretresi na 16 lokacija na teritoriji Srbije.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija