PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA ŠVERC DVE TONE KOKAINA: Na zahtev Tužilaštva 30 dana iza rešetaka

Tanjug

26. 08. 2023. u 18:57

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor četvorici osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije.

ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ШВЕРЦ ДВЕ ТОНЕ КОКАИНА: На захтев Тужилаштва 30 дана иза решетака

Foto N. Fifić

Pritvor je određen Slobodanu Kostovskom, Nikoli Stojadinoviću ,Nebojši Subinu i Bojanu Kopitoviću.

Osumnjičenima je pritvor određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, tj. na to da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i tako postati nedostupni pravosudnim organima Srbije, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su se osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem.

Oni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do 24. avgusta ove godine izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U internacionalnim vodama, na Atlantskom okeanu u jedrilici je 24. avgusta zaplenjeno oko dve tone kokaina, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, kako se sumnja Kostovski, koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.

Ova organizovana kriminalna grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokain radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde