"NEMAM VIŠE NAJBOLJU DRUGARICU" Potresne reči devojke koja je bila u automobilu sa Leijlom - tinejdžerka žrtva prebrze vožnje

B. GRUJIĆ

08. 12. 2021. u 22:10

LEIJLA D. (16) iz Bašaida kod Kikinde, učenica srednje Tehničke škole u Melencima, poginula je u noći između utorka i srede na lokalnom put kod Kumana, na drugoj od ukupno tri krivine, na ravnom delu druma nedaleko od Elemira u Banatu.

НЕМАМ ВИШЕ НАЈБОЉУ ДРУГАРИЦУ Потресне речи девојке која је била у аутомобилу са Леијлом - тинејџерка жртва пребрзе вожње

Ovo mesto je "crna tačka" /* Foto B. Grujić

Ona je sa prijateljicom Željkom J. (16) i još trojicom mladića bila u automobilu marke "bmv", koji je sleteo sa kolovoza i prevrnuo se nekoliko puta. Najstariji, koji ima 19 godina i koji nije bio za volanom automobila, u kritičnom je stanju i prevezen je u beogradski Urgentni centar.

Prema zvaničnom policijskom izveštaju, do nesreće je došlo zbog prebrze vožnje, a dvoje mladića i devojka, koji su lakše povređeni, posle ukazane pomoći pušteni su na kućno lečenje.

Foto: Facebook

Leijla D.

- Nemam više najbolju drugaricu, mladići su iz Melenaca došli kod mene na kafu, sedeli smo, pričali, tu je bila i Leijla, a onda je jedan od njih predložio da se provozamo do Kumana, gde mu živi devojka - priča Željka, koju smo zatekli u porodičnoj kući u Bašaidu.

- U trenutku nesreće, sedela sam u sredini na zadnjem sedištu, sa moje desne strane sedela je Leijla, a onda se u krivini automobil prevrnuo. Sledeće čega se sećam bilo je da je mladić pored mene u panici zvao oca, koji je obavestio policiju i svi smo kolima Hitne pomoći prevezeni u Zrenjanin.

U kući u kojoj je sa majkom Timeom i očuhom Goranom živela Leijla, tuga i neverica. Nesrećna žena nije bila u stanju da bilo šta kaže. Ostala je bez ćerke iz prvog braka, a sa Goranom ima još troje dece.

Leijlin očuh Goran Bađok / Foto B. Grujić

- Ne znamo detalje nesreće. Leijla je u papučama i duksu sela u automobil, krenula je sa drugarima da se provoza i eto - kroz suze govori Goran.

U Melencima, odakle su mladići, puno oprečnih priča, ali uglavnom sve navode na činjenicu da je vozač "bmv" konzumirao alkohol i da je jurio brzinom od skoro 200 na sat.

- Nisam video, ali čujem da od kola, koja su navodno pozajmili, nije ostalo ništa. Pravo je čudo kako su ostali preživeli - kaže mladić iz Melenaca.

Nakon užasne nesreće, po Melencima kruži priča da je majka jednog od momaka, koji su bili u "bmv", na vest o nesreći, dobila blaži oblik šloga i da joj je oduzeta jedna strana tela.

PUT SMRTI

KOLOVOZ ravan kao tepsija, sa tri izuzetno oštre krivine, mnogi u Melencima, Kumanu i obližnjim mestima, nazivaju put smrti, jer za poslednjih nekoliko godina, sigurno deset osoba nastradalo u saobraćajnim nesrećama, baš na ovom delu između dva sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)