OTAC I SIN ĆE SE BRANITI SA SLOBODE: Tužilac tražio, ali im sud nije odredio pritvor

I. M.

29. 03. 2024. u 13:18

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu povodom saobraćajne nezgode, koja se dogodila 20. marta kada je jedna osoba zadobila tešku telesnu povredu, saslušani su A. Č. (43) i S. Č. (79), sin i otac, koji su osumnjičeni da su počinili teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno krivično delo lažno prijavljivanje.

ОТАЦ И СИН ЋЕ СЕ БРАНИТИ СА СЛОБОДЕ: Тужилац тражио, али им суд није одредио притвор

Foto: I.Mitić

Nakon saslušanja, javni tužilac je predložio da se prema obojici osumnjičenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana, ali predložene mere sud nije odredio, već su im izrečene mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim osobama, uz obavezu da se povremeno javljaju nadležnom državnom organu.

Tužilaštvo je na ovu odluku suda izjavilo žalbu, jer je pritvor predložen zbog, kako je navedeno u saopštenju, postojanja osobitih okolnosti da će ostankom na slobodi ometati postupak uticanjem na nesaslušane svedoke i saučesnike, a u odnosu na A. Č. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, jer se radi o osobi koje je više puta osuđivana, pored ostalog i zbog krivičnog dela za koje se sada tereti.

U daljem toku postupka, u najkraćem roku, biće preduzete neophodne dokazne radnje odnosno ispitivanje svedoka i veštačenja preko veštaka odgovarajuće struke.

Policija je ranije saopštila da se A. Č. sumnjiči da je, dok je upravljao vozilom „bmv“, bez vozačke dozvole i u vreme kada je imao meru zabrane upravljanja motornim vozilom, udario osamdesetogodišnjeg pešaka koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, dok se S. Č. sumnjiči da je, nakon što je njegov sin izazvao saobraćajnu nezgodu, automobilom prevezao povređenog pešaka do Opšte bolnice u Leskovcu, a potom policiji izjavio da je on upravljao vozilom i izazvao saobraćajnu nezgodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!