SJAJNE VESTI: Nove doze ruske vakcine stigle u Srbiju!

Tanjug

29. 01. 2021. u 07:03

NOVE količine ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" stigle su rano jutros u Srbiju.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Нове дозе руске вакцине стигле у Србију!

Foto: Tanjug

Novih 40.000 doza dopremljeno je jutros oko šest sati, a na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion sa vakcinama je dočekao ministar za inovacije Nenad Popović.

Premijerka Ana Brnabić najavila je juče da će u ponedeljak stići i nove količine "Fajzerove" vakcine.

Brnabić je izjavila da će novih 40.000 ruskih vakcina koje su jutros stigle u Srbiju, biti dovoljno za vakcinisanje 20.000 građana.

Odgovarajući na pitanja narodnih poslanika u parlamentu, Brnabićeva je najavila da u ponedeljak stižu i nove količine Fajzerove vakcine, te da nije reč o 9.800 doza kako je ranije rekla, već 9.360.

Brnabić kaže da će i nedelju dana nakon te količine Fajzerovih vakcina, stići još jedna količina, a najavila je i da se iz evropskog Kovaks mehanizma tokom februara očekuje još jedan kontigent vakcina.

- Danas je Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih građana, odmah iza Velike Britanije, a sedma u svetu, iza SAD. To zaista mnogo govori o borbi i naporima državnog vrha protiv virusa korona - rekla je Brnabić i zahvalila narodnom poslaniku ispred Stranke pravde i pomirenja (SPP) Samiru Tandiru na tome što je pohvalio borbu države.

Premijerka je istakla da se ta borba vodi od početka, odnosno od otkrivanja prvog slučaja virusa korona, 6. marta.

- Možemo da budemo ponosni na tu borbu - rekla je Brnabić i dodala da će država istim intezitetom nastaviti da se bori protiv virusa korona, što je, kaže, i konstatovano na sastanku koji je danas imala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ukazala je da se u svetu vodi velika borba za vakcine i dodala da mnoge zemlje u regionu Zapadnog Balkana još nisu počele da vakcinišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili