OPREZ ZA 1. MAJ I USKRS: Upozorenje Agencije za bezbednost saobraćaja

V.C.S.

29. 04. 2024. u 18:21

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja pozvala je sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećana gužva na putevima i veće učešće osetljivih kategorija. Biće više lokalnih kretanja, više motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka.

ОПРЕЗ ЗА 1. МАЈ И УСКРС: Упозорење Агенције за безбедност саобраћаја

Foto: Tanjug

Analize koje sprovodi ABS pokazuju da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

- Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci - poručuju iz Agencije. - Pešacima i biciklistima savetujemo da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni. Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise. Vozače i putnike u automobilima podsećamo da su obavezni da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima.

Agencija poziva sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost