APSOLUTNI KOLAPS: Kilometarska kolona na graničnom prelazu ka ovoj zemlji

Novosti online

17. 07. 2023. u 13:20

TRENUTNO je sezona odmora, a usled smene turista i tranzitnih putnika kroz našu zemlju, intenzitet saobraćaja na auto-putevima i graničnim prelazima u Srbiji je povećan.

АПСОЛУТНИ КОЛАПС: Километарска колона на граничном прелазу ка овој земљи

Foto: Printskrin/AMSS

Kako javlja reporter Telegrafa, sa lica mesta, poseban kolaps je na Gradini, a kako se može videti na snimku sa lica mesta, na granici je kilometarska kolona vozila. Na izlaz iz Srbije čeka se poprilično, a za vozila je otvoreno čak pet traka i jedna za autobuse.

Što se tiče izlaza iz Bugarske, situacija je drastično drugačija i nema zadržavanja na granici.

Kolaps u saobraćaju zabeležen je, kako se može videti na sajtu AMSS, i na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Mađarske, na Preševu u oba smera, kao i na Batrovcima na izlazu iz Hrvatske.

Podsetimo, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju Branko Stamatović najavio je da će za vikend biće pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima, kao i kroz našu zemlju. Savetovao je vozače da pauze prave na dva sata, da vode računa kako i na koji način koriste klima-uređaje, da razlika spoljne temperature i temperature u automobilu ne bude više od sedam do osam stepeni.

- Apelujemo na sve građane koji kreću na duga putovanja da se dobro pripreme, da se informiše gde je pojačan intenzitet saobraćaja, da se informišu gde mogu alternativno izbeći gužve i da na put kreću odmorni, naspavani i zdravi - istakao je Stamatović.

BONUS VIDEO: TRAŽE NOVAC ZA BLANDAŠ: Kikinda obnavlja park iz 1896. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)