BESPLATNI VRTIĆ I JASLICE: Predsednik Vučić najavio nove pogodnosti za građane

Novosti online

19. 02. 2022. u 20:46

OBRAĆAJUĆI se javnosti Aleksandar Vučić je govorio i o demografiji, kao i mogućim stimulacijama za građane.

БЕСПЛАТНИ ВРТИЋ И ЈАСЛИЦЕ: Председник Вучић најавио нове погодности за грађане

Foto N. Živanović

- Drugi problem je demografija, malo dece, ma šta god radili, koliko god davali novca... Mi moramo da podignemo našu nacionalnu svest, da se radujemo deci. Sve što radimo, ako nemamo dece je potpuno džabe, nećmo imati kome da ostavimo zemlju. Razmišljamo da uvedemo da vrtići budu potpuno besplatni.

- I državni i privatni vrtići. Da mi plaćamo to i da tako pomognemo roditeljima. Ovo bi nam bio oko 70 miliona evra čisti gubitak, ali bismo dobili socijalnu inkluzivnost dece koja bi posle toga išla u školu.

Predsednik je rekao da se ta mera još razmatra, ali da sa tim „možemo da krenemo verovatno od 1. septembra“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april