U NAREDNA ČETIRI SATA NAGLA PROMENA VREMENA: Stiže kiša, pada temperatura, a od četvrtka obrt

Novosti online

07. 02. 2022. u 08:23

U SRBIJI danas oblačno sa kišom i padom temperature uz umeren, povremeno jak severozapadni vetar koji će ujutru zahvatiti severne predele, a ostale tokom prepodneva i sredinom dana - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

У НАРЕДНА ЧЕТИРИ САТА НАГЛА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Стиже киша, пада температура, а од четвртка обрт

Foto: Katarina Mihajlović

Posle podne na severu zemlje se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje prelazak kiše u sneg i to najpre u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

Foto: Printskrin RHMZ

 

Jutarnja temperatura će se kretati od minus jedan na istoku do 10 stepeni na severu, a najviša dnevna od osam do 11 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti oblačno sa kišom, vetrovito i hladnije. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Lokalno se očekuju pljuskovi. Posle podne će biti prestanak padavina, uveče postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni Celzijusa, posle podne u padu na pet stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 14. februara, u utorak umereno i potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu pre podne sa sunčanim periodima, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa slabim snegom.

U Srbiji će danas biti mokri kolovozi i slabija vidljivost zbog najavljene kiše, dok se na planinama predviđa sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Najavljena je i mogućnost povremeno umerenih snežnih padavina na planinama u centralnim i zapadnim krajevima Srbije, zbog čega se preporučuje kompletna zimska oprema prema Zlatiboru, Tari, Kopaoniku i Goliji. Na naplatnim rampama i na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja, ali ih ima za teretna vozila. Na prelazima Batrovci i Šid na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju po tri sata, a na Horgošu sat i po vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...