DOKTORKA (27) PREMINULA U PANČEVU: U utorak bila pozitivna na koronu, u nedelju je nije bilo - sahranjena danas

Novosti onlajn

18. 10. 2021. u 16:53

U UTORAK je bila pozitivna na korona virus, u nedelju je više nije bilo. Kovid 19 odneo je još jedan mladi život u Srbiji, stomatološkinja, doktorka Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je juče.

ДОКТОРКА (27) ПРЕМИНУЛА У ПАНЧЕВУ: У уторак била позитивна на корону, у недељу је није било - сахрањена данас

Foto: Fejsbuk

Porodica, prijatelji i kolege mlade lekarke u šoku su zbog tragične vesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvek nasmejana. Bitku sa koronom izgubila je juče, a Ivana je sahranjena danas u 14 časova.

Kako pričaju njene kolege, doktorka se verila prošlog meseca, a danas, kako kažu, tuga.

- Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati - priča Ivanina koleginica.

Mlada lekarka osetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

- Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube - priča naša sagovornica.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odeljenje.

- Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put - objašnjava koleginica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna devojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

- Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života - zaključuje naša sagovornica.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

BEOGRAD SE OPROSTIO OD MATEJA PERIŠA: Dirljivi prizori na mestu gde je Splićanin nestao (FOTO)