DRAMA U BARU Baba, deda i unuke ostali zarobljeni u kući, za dva minuta voda je bila iznad kolena

B. Dabić

16. 10. 2020. u 14:47

UOBIČAJENO predvečernje druženje sa unukama, za profesora matematike u penziji Rajka Ćalasana i njegovu suprugu Koviljku pretvorilo se u mučnu dramu.

ДРАМА У БАРУ Баба, деда и унуке остали заробљени у кући, за два минута вода је била изнад колена

Foto: B.D.

U sopstvenoj kući, deda, baka  i dve unuke našli su se na udaru vodene stihije.  Za dva minuta, voda je bila iznad kolena.  


-Bilo je vrlo dramatično. Voda je nadirala brzo, neverovatno brzo. Za dva minuta u prostoriji je nivo vode bio oko  60 centimenata. Moralo se brzo reagovati. Razmišljao sam da izađem, ali u momentu nisam znao ni kako. Jedino da sam krenuo bos. Odlučio sam da  čekamo vatrogasce koji su zaista brzo došli nakon poziva- priča penzionisani profesor.

Vatrogasci su prvo izbavili iz poplavljene prizemne prostorije maloletnu decu i smestili ih na sigurno kod komšija. Zatim su pomogli baki, pa profesoru.

-Mnogo smo zahvalni vatrogascima koji su reagovali brzo, profesionalno i spretno-kaže profesor.

Materijalna šteta tek treba da se proceni  na prizemnom montažnom objektu koji je postavljen u naselju Bjeliši 1968.godine

-Velika je šteta, nameštaj  je potpuno  uništen, kao i tehnika. Posebno mi je žao što je voda uništila knjige koje su bile u prostoriji-kazao je profesor Rajko Ćalasan.

Prema rečima profesora Ćalasana voda je poplavila još jednu kuću u komšiluku.

On  navodi da je ranije više puta apelovao da se čisti kanal  koji se nalazi nepunih  desetak metara od kuće.

Danas je porodicu Ćalasan posetio i predsednik opštine Bar Dušan Raičević, koji sa čelnicima opštinskih službi obilazi  delove grada gde je  nevreme prouzrokovalo štetu.
Ovo je samo jedna od drama koja se dešavala u četvrtak veče kada je Bar zadesilo nevreme koje se ne pamti u poslednjih desetak godina.

Prema informaciji iz  Hidrometeorološke stanice  Bar, u četvrtak posle podne za nepuna dva i po sata palo je 86 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je dostizao brzinu od 17 metara u sekundi. Obilna kiša praćena snažnim jugoistočnim vetrom izazvala je ogromne poplave i nanela veliku štetu širom barske opštine, koja tek treba da se proceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna