NEZAPAMĆENO NEVREME U BARU: Bujica oštetila pešački most na šetalištu - bor i odroni na kolovozu, poplavljene kuće (FOTO)

B.Dabić

16. 10. 2020. u 11:53

OBILNA i jaka kiša u Baru u četvrtak veče uslovila je poplave stambenih objekata, bujica je odnela delove šetališta kralja Nikole, oštetila pešački most, u donjem delu toka izlila se reka Željeznica, a bilo je i više odrona na Jadranskoj magistrali na deonici Bar –Budva.

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ У БАРУ: Бујица оштетила пешачки мост на шеталишту - бор и одрони на коловозу, поплављене куће (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Jutros je nastavljena sanacija svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini. Iako je kiša bila  najavljena, ovoliki obim padavina se beleži jednom u deceniji.

Prema informaciji iz Hidrometeorološke stanice Bar u četvrtak posle podne za nepuna dva i po sata, palo je 86 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je dostizao  brzinu od 17 metara u sekundi. Obilna kiša praćena snažnim jugoistočnim vetrom izazvala je ogromne poplave i nanela veliku štetu širom barske opštine, koja tek treba da se proceni.

Barski vatrogasci, kao i druge opštinske službe službe dočekali su zoru na terenu sanirajući posledice nevremena na teritoriji opštine Bar. Sve četiri smene barskih  vatrogasaca su bili na terenu.

Nakon uspešnog spašavanja dece i odraslih iz poplavljenih porodičnih kuća, usledilo je čišćenje odrona na Jadranskoj magistrali, uklanjanje oborenog bora na kolovozu kod Sutomora.

Foto: B. Dabić

Bor na kolovozu

- Svedočili smo apokaliptičnim scenama u našem gradu. Obilna kiša je izazvala značajne probleme ne samo na saobraćajnicama, već i u stambenim objektima u gradu. Manje, više sve saobraćajnice su bile pod vodom. Sutormanski sliv je pokazao svu svoju moć i reka Željeznica se izlila iz svog korita  posle 10 godina. Do izlivanja Železnice  je došlo  u donjem slivu, u blizini ušća u Jadransko more gde je voda napravila značajnu štetu. Oštećen je pešački most na šetalištu kralja Nikole. Pričinjena je značajna materijalna šteteta na ugostiteljskom objektu u blizini tog mosta. Takođe, bilo je nekoliko odrona na Jadranskoj magistrali, sve službe od 18.00 časova do duboku u noć su bili na terenu, kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević koji će sa čelnicima opštinski službi jutros obilazi  delove grada gde je  nevreme prouzrokovalo štetu.

Foto: B. Dabić

Tekst potpisa

- Danas  radimo sanaciju svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini, kazao je Raičević dodajući da će obići i vlasnike poplavljenih stambenih objekata, te da će opština u okviru mogućnosti pružiti pomoć.

Predsednik opštine Bar je kazao da materijalna šteta  prouzrokovana nevremenom treba da se proceni.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!