UGOSTITELJI HOĆE HITAN SASTANAK SA NKT: Traže rešenje za krizu

M. D.

15. 10. 2020. u 23:15

PLjEVALjSKO Udruženje ugostitelja u otovorenom pismu traži hitan sastanak sa predsednicima Skupštine i Opštine Pljevlja, Opštinskog kriznog štaba i sa predstavnikom Turističke organizacije i NKT-a, na kojem bi zajedno pokušali doći do rešenja koje bi bar delimično ublažilo tešku situaciju u kojoj se nalaze.

УГОСТИТЕЉИ ХОЋЕ ХИТАН САСТАНАК СА НКТ: Траже решење за кризу

Foto: M.D.

Pljevaljskim ugostiteljima zabranjen rad usled pogoršaja epidemiološke situacije u gradu

Njihovo obraćanje je usledilo povodom najnovijih mera Nacionalnog kordinacionog tela (NKT-a), koje su u primeni u zadnjih 20-tak dana na teritoriji Crne Gore, a konkretno povodom ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Iz Udruženja ugostitelja su naveli da je situacija u koju su dovedeni, ne njihovom krivicom, ne može se nikako prebroditi bez ozbiljne pomoći svih relevantnih institucija na lokalnom i državnom nivou i to što hitnijim delovanjem.

-Ovo je od početka pandemije već treći put da nam je zabranjen rad, bez ijednog konkretnog dokumentovanog razloga i pojašnjenja, i zbog nas a i zbog šire javnosti. Time se stiče utisak da je ugostiteljstvo uzrok katastrofalne epidemiološke situacije u našoj državi, a svi ostali subjekti i činioci u zajednici da su neduži. Zato tražimo da neko relevantan dokumentuje te teške optužbe ili da se javno izvine svim ugostiteljima, ukoliko su neutemeljene-navode iz Udruženja ugostitelja istovremeno tvrdeći da su takve optužbe neutemeljene za šta već, kako kažu, imaju veliki broj pokazatelja i činjenica.

Naglašavaju da posledice koje trpe ovako, kako kažu, nestručnim donošenjem mera su nesagledive i nenadoknadive.

Napominju da do današnjeg dana od lokalne uprave nisu dobili nikakvu pomoć, čak ni predlog za razgovor o tome.

-Subvencije, delimične, koje su isplaćene od Vlade su samo mali dio naših ogromnih troškova koji se gomilaju iz dana u dan.

Situaciju u koju smo dovedeni, naglašavamo niti našom krivicom, niti željom, ne možemo nikako prebroditi bez ozbiljne pomoći svih relevantnih institucija na lokalnom i državnom nivou i to što hitnijim delovanjem-upozoravaju iz Udruženja ugostitelja istovremeno tražeći hitan sastanak sa predsednicima Skupštine i Opštine Pljevlja, Opštinskog kriznog štaba i sa predstavnikom Turističke organizacije i NKT-a

Iz ovog Udruženja su apelovali da se njihov zahtev shvati ozbiljno jer za njih i njihove zaposlene, kako kažu, svaki sat postao dragocen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna