Ministar zdravlja Kenan Hrapović sakrio velelepnu kuću na Cijevni

Novosti online

19. 08. 2020. u 15:25

MINISTAR zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović poseduje velelepnu kuću u mestu Dinoša, na reci Cijevni, koju nije zvanično prijavio.

Министар здравља Кенан Храповић сакрио велелепну кућу на Цијевни

Foto: Socijaldemokrate

U imovinskom kartonu Hrapović taj objekat nije prijavio, a nije poznato na koga je objekat upisan i da li se i dalje vodi na starog vlasnika.

- Hrapović redovno dolazi u tu kuću. Da li se ona vodi na njega zvanično ili ne, to ne znamo. Ali znamo da je on vlasnik, da je on kupio kuću od našeg komšije Hasana koji je sada u ozbiljnim godinama. To nije bilo baš tako davno. Čak, kad je put prolazio pored naših kuća, sve ograde su porušene, samo je na toj kući ograda ostala netaknuta, pa su putari morali da vataju krivinu da ne oštete ogradu. Putari su pričali da trasa puta izmenjena samo da mu se ograda ne bi srušila - ispričali su juče meštani Dinoše.

S druge strane, ministar Kenan Hrapović prvo tvrdi da nikakav građevinski objekat nije kupio u Dinoši,  ni od kakvog Hasana .

- Takođe vas obaveštavam da za svu moju i imovinu moje porodice posedujem urednu dokumentaciju kao i da sve od imovine što posedujemo ja i moja porodica (uključujući i imovinu u Dinoši) je uredno prijavljeno u imovinskom kartonu koji redovno i u zakonskom roku dostavljam nadležnoj instituciji od kada sam na najodgovornijim državnim funkcijama, u šta se možete i sami uvjeriti ukoliko zaista to i  želite i time dobiti istinite i tačne informacije - kazao je Hrapović.

Međutim, pregledom imovinskog kartona ovaj objekat nije prijavljen.

U imovinskom kartonu ministar Hrapović je naveo da je vlasnik dva stana od 117 kvadrata, odnosno od 68 kvadrata.

Kuće u Dinoši nema u imovinskom kartonu

Njegova supruga je vlasnica vikendice od 27 kvadrata, ušteđevine od 5.000 eura, te dve stomatološke ambulante i to „Dent-ES” i „Zub” na koje se vode dva poslovna prostora od 36 i 21 kvadrat.

Prošle godine, na ime mesečnih plata i naknada Hrapović je primio oko 25.000 evra, navodi se u njegovom imovinskom kartonu.

Njemu je mesečna plata varirala od 1.654 evra do 1.774 evra.

Hrapović je prijavio da obavlja ukupno 11 funkcija, a osim što je ministar član je u više tela i to Komisije za raspođelu dela sredstava budžetske rezerve, Saveta za konkurentnost, Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama, Nacionalnog saveta za koordinaciju i prevenciju hroničnih nezaraznih bolesti, Saveta za privatizaciju i kapitalne projekte, Komisije za praćenje razvoja Katunske nahije, Saveta za turizam, Saveta za praćenje sprovođenja Strategije izvršenja krivičnih sankcija, Državni savet za sprečavanje zloupotrebe droga i Saveta za vladavinu prava.

I to nije sve, Hrapović je mesečno dobijao po 380 evra, od osno 4.560 na godišnjem nivou, kao naknadu za članstvo u Savetu za privatizaciju i kapitalne projekte.

Selma, skupe torbe i letovanja, kršenje mera NKT-a

Samo 10 ženskih torbica koje poseduje Selma Hrapović, kćerka ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koštaju preko 32.000 evra. Ona je nedavno, kako su objavili mediji, prekršila mere NKT-a i nije odgovarala.

Iako je jasno propisano da više od 4 osobe ne mogu biti za jednim stolom, to za naslednicu ministra Hrapovića i njeno društvo očito ne važi. Takođe, u jeku ekonomske krize ona se bahatila na crnogorskom primorju.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!