PRIJAVLJENO 5.085 GRAĐANA: Brojevi opštinskih kol-centara zbog vakcinacije se usijali

M. STANOJKOVIĆ

22. 01. 2021. u 07:52

ПРИЈАВЉЕНО 5.085 ГРАЂАНА: Бројеви општинских кол-центара због вакцинације се усијали

Kol centar

OD početka rada opštinskih kol-centara, 5.085 sugrađana ovim putem prijavilo se za vakcinaciju protiv virusa korona. Od toga, usluge prevoza do punktova za imunizaciju koje nude opštine i Grad iskoristilo je 416 seniora.

- Kol-centre pozvalo je ukupno 18.879 osoba - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Samo u toku trećeg dana uradili smo novih 2.455 prijava.

Linije korisničkih servisa usijane su od poziva sugrađana. I dok neki zovu odlučni da se prijave, drugi bi pak samo da pitaju, dobiju još koju informaciju pre nego što daju saglasnost da volonteri u njihovo ime popune formular. Neki su jedva dočekali vakcine kako bi napokon, mogli da nastave sa normalnim životom. Ipak, ima i oni koji su sumnjičavi, a volontere ispituju da li je bezbedno u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem da prime vakcinu, iako im oni tu nisu od pomoći. Pojedini čak traže i preporuku za koju vakcinu da se odluče.

Tako su i Čukaričani okupirali vreme volontera i zauzeli linije kol-centra. Na raspolaganju im je 10 volontera za kontakt sa penzionerima, a imunizacija se obavlja u ambulanti na Čukaričkoj padini u Ulici Stevana Đurđevića Trošarinca 2, a od petka i na Sajmu u Hali 11.

Novosti

- Radno vreme kol-centra je 8.00 do 16.00 radnim danima. Prijava na informacioni portal e-uprava je dobrovoljna. U skladu sa potrebama, broj volontera će se povećavati - navode u GO Čukarica.

Kako navode u Opštini Čukarica, volonteri su imali 350 poziva sugrađana, kojima je bila potrebna pomoć za prijavljivanje na portal e-uprave za imunizaciju.

- Od ponedeljka volonteri kol-centra stupili su u kontakt sa 1.420 sugrađana, koji su se već prijavili za imunizaciju preko portala i to potvrdili. Od tog broja, 780 lica je obavešteno o zakazanom terminu imunizacije koja se obavlja u ambulanti na Čukaričkoj padini, a ostalih 634 obavešteni su o zakazanim terminima na Sajmu u Hali 11.

NA ČEKANJU

ZBOG velikog interesovanja za prijavljivanje putem kol-centra, jedan čitalac iz Borče požalio nam se u četvrtak da čitavih sat vremena nije uspeo da dobije vezu:

- Javili su se i rekli da sam prvi na čekanju, a nakon toga je usledila muzika i više nisam uspeo nikog da dobijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jovan

23.01.2021. 08:59

Zbog čega se građani preko portala prijavljuju za vakcinu, kada vidimo da se veliki broj njih vakciniše i ako se nisu prijavili.Čak preko televizije se upućuju pozivi da svi i prijavljeni i neprijavljeni dođu da prime vakcinu i da niko neće biti vraćen.Zbog toga se stvaraju velike gužve i nemoguće je držati distancu , šta uporno ponavljaju članovi kriznog štaba.Da li neko razmišlja o tome koliko će se građana zaraziti virusom čekajući da prime vakcinu, pod ovakvim uslovima.Zašto se ne poštuje ustanovljena procedura koja se pokazala funkcionalnom. Ispada da svako može da se vakciniše kad hoće. Šta bi bilo da i prijavljeni sada počnu da dolaze mimo rasporeda. Ovo nije normalno. Bez potrebe pravi se haos.