POJAČANI MEDICINSKI TIMOVI: Veliko interesovanje za vakcinaciju u gradu na Savi

V.M.

21. 01. 2021. u 20:42

U SALI ekonomske škole u Šapcu nastavljena je vakcinacija sugrađana protiv virusa korona kineskom vakcinom ,,Sinofarm”. Tokom jučerašnjeg dana vakcinisan je 491 stanovnik grada na Savi.

ПОЈАЧАНИ МЕДИЦИНСКИ ТИМОВИ: Велико интересовање за вакцинацију у граду на Сави

Foto: V.Mitrić

- Preko portala eUprave bilo je prijavljeno 216, i mi smo juče vakcinisali sve one koji su bili zainteresovani, a nisu bili prijavljeni -priča Jasmina Stanković, direktorka DZ „Dr Draga Ljočić“.

- Danas je preko eUprave prijavljeno 432 naša sugrađanina, duplo više nego juče, a mi smo u prva tri sata već vakcinisali 311. Nastavićemo sa vakcinacijom svih zainteresovanih, velika je gužva i to nas sve raduje. Apelujemo na sugrađane da se odazovu vakcinaciji jer je to jedini način da se izborimo sa virusom korona. Prekjuče smo dobili 1860 doza. Jutros je stiglo 1560. Imamo dovoljno vakcina, kadar je spreman, pojačali smo timove. Juče je radilo šest lekara, 12 medicinskih sestara. Danas smo pojačali sa sedam lekara, 14 medicinskih sestara i povećavaćemo kako se bude povećavao broj prijavljenih sugrađana”, rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić”.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana svi zaposleni u Veterinarskom specijalističkom institutu Šabac su vakcinisani.

- Smatramo da je to naša dužnost i obaveza. Mi smo već 11 meseci uključeni u mukotrpnu borbu protiv korona virusa. Bitno je da smo u ovom periodu sve pi – si -ar analize izdavali u istom danu i to je dosta pomoglo zdravstvenom sistemu. Država je odgovorna prema svim svojim građanima. Obezbedila je i dovoljan broj testova i dovoljne količine zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava, bolničkih postelja, respiratora. Radujem se jer danas vidim boksove gde se ljudi masovno vaksinišu. Mi imamo da biramo, ili da se vakcinišemo i nastavimo da živimo normalno kao pre korone, ili da se ne vakcinišemo i živimo u strahu, da se štitimo, i budite sigurni da ćemo svi u jednom trenutku biti zaraženi, pa kako ko prođe. Apelujem na sve naše sugrađane da izađu u što većem broju da se vakcinišu kako bismo dočekali leto zdravi i bez straha - poručuje dr veterine Nikola Milutinović, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Šabac.

Svi zainteresovani za vakcinaciju mogu se prijaviti preko portala eUprave, kol centra, a mogu da dođu i diretkno u salu ekonomske škole. Vakcinacija se obavlja od 8 časova ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije