"DOM" PRODAT ZA 4,1 MILION € : Firma "Rapid" d.o.o. na licitaciji kupila objekat iz 1929. godine u Kralja Milutina

M. S.

03. 11. 2020. u 10:25

ZGRADA hotela "Dom" u Ulici kralja Milutina 54, na uglu sa Pasterovom ulicom, prodata je juče firmi Ramid d.o.o. za 4,1 milion evra na javnoj licitaciji.

ДОМ ПРОДАТ ЗА 4,1 МИЛИОН € : Фирма Рапид д.о.о. на  лицитацији купила објекат из 1929. године у Краља Милутина

Foto N. Skenderija

Za ovaj objekat bilo je čak 10 zainteresovanih kupaca, pa je cena skočila više nego duplo u odnosu na početnu.

Licitacija je održana u Skupštini grada, a za razliku od nekih prethodnih, ovo nadmetanje je potrajalo, budući da je više kupaca bilo spremno da dobro plati za ovu građevinu.

Zgrada današnjeg hotela "Dom" izgrađena je 1929. godine kao "Jugoslovenski učiteljski dom" i bila je namenjena za prijem učitelja i njihove dece. Vremenom, namena je menjana, da bi je preuzeo Sindikat učitelja nakon Drugog svetskog rata. Od 1963. godine urađena je adaptacija za potrebe sindikata radnika društvenih delatnosti Jugoslavije.

Hotel se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u blizini Slavije, Karađorđevog parka i brojnih ambasada. Poslovna zgrada površine je 1.600 kvadrata, na dva sprata, objekat od 70 i od 12 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)