DECA UŽIVALA U IGRI: Sajam za najmlađe još danas se održava u Savskom parku

S. B. M.

13. 09. 2020. u 07:50

JUBILARNI 25. dečji sajam juče i danas održava se u Savskom parku kod Beograda na vodi. Tradicionalna manifestacija se u skladu sa poštovanjem epidemioloških mera po prvi put ove godine održava na otvorenom.

ДЕЦА УЖИВАЛА У ИГРИ: Сајам за најмлађе још данас се одржава у Савском парку

Novosti

Sajam je juče otvorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekavši da je to prilika da pokažemo kao društvo da su nam deca važna, posebno njihovo obrazovanje, uz zabavu.

- Organizovanje ovakvih manifestacija u doba korone je od posebnog značaja jer pokušavamo da povratimo normalan život u smislu da se dešavaju događaji. Prostor Savskog parka prepoznat je kao idealan za održavanje letnjeg Dečjeg sajma, što je dokaz promena koje se dešavaju u Beogradu i da su pre samo nekoliko godina tu bile šine, zapušteni vagoni, šut i otpad, a sada je to jedno od najlepših beogradskih mesta - kazao je Vesić.

Letnji Dečji sajam traje i danas, od 11 do 19 časova. Na bini, zabava za najmlađe neprekidno će trajatu. Osim nastupa plesnih grupa, pozorišnih predstava, u kojima su najmlađi i juče uživali, biće tu i animatori. Klince će i danas zabavljati klovnovi, a mogu da se slikaju i sa junacima iz crtanih filmova.

RADIONICE

POSETIOCI su juče uživali i u edukativnim radionicama, ali i u predstavljanju sportskih klubova koji su isticali važnost bavljenja spotrom. Radionice i školica sporta očekuju i današnje posetioce. Ujedno, na štandovima su izloženi brojni proizvodi namenjeni najmlađima, od pribora za školu, odeće do sredstava za dezinfekciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama