SRAMNO OBJAŠNjENjE: Evo zašto Španci i Albanci mogu u Crnu Goru, dok je za Srbe ZABRANjENO

Beta

sreda, 01. 07. 2020. u 20:29

СРАМНО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево зашто Шпанци и Албанци могу у Црну Гору, док је за Србе ЗАБРАЊЕНО

Foto: Igor Marinković

Vlada Crne Gore saopštila je juče da otvara granice za države Evropske unije (EU), ali ne i granicu sa Srbijom koja ostaje zatvorena do daljnjeg
DIREKTOR Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša izjavio je danas da Crna Gora nije otvorila granicu sa Srbijom i ostalim zemljama regiona jer je mogućnost da dođu turisti velika, a sa njima i mogućnost širenja virusa korona.

On je na konferenciji za medije rekao da je, za razliku od Crne Gore, mogućnost da državljani regiona putovanjima ugroze Evropsku uniju mala.

Vlada Crne Gore saopštila je juče da otvara granice za države Evropske unije (EU), ali ne i granicu sa Srbijom koja ostaje zatvorena do daljnjeg. U Crnu Goru se ne može ući ni iz Severne Makedonije. U Crnu Goru uz negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 akreditovane laboratorije, star ne više od 48 sati može se ući iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova.

- Zašto ako EU otvara granice za neke zemlje regiona mi to ne činimo? To je vezano za mogućnost da EU neće ugroziti dolazak turista tih zemlje, zato što ih je mali broj koji će krenuti ka zemljama EU i mogućnost je mala za širenje virusa. A mogućnost da iz tih zemalja dođu turisti kod nas je velika. Isto tako mi smo otvorili granice za Španiju jer ne očekujemo veliki broj turista iz te zemlje. Znači svaka zemlja procenjuje i posebno vodi računa o kapacitetima i mogućnostima - kazao je Mugoša na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tela.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković je kazao da su dani koji slede presudni za dalji tok epidemije, i ne žele u Crnoj Gori da imaju slike kakve dolaze iz nekih drugih država.

- Zbog toga moramo da čuvamo sebe, da bi zaštitili sebe i one do sebe - kazao je Eraković.

On je saopštio da se trenutno u Crnoj Gori nalazi 39 osoba na bolničkom lečenju, od toga 14 u Kliničkom centru Crne Gore, od kojih su dva pacijenta životno ugrožena, sedam se leči u Baru i svi su stabilno, a u Beranama 18 pacijenata, od toga je dvoje ugroženih.

- Upoređujući podatke na današnji dan, sa istim u proteklom talasu epidemije, vidimo da imamo mnogo više zaraženih, i da je prenos virusa mnogo brži. Kao i čitav svet, i Crna Gora mora da nauči da živi sa virusom - kazao je Eraković.

U Crnoj Gori su od sredine juna zaražene 252 osobe i tri su preminule.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Leka

01.07.2020. 20:36

Aman, ljudi. Manite se više crnogorskog turizma. Ako neće Srbe, neće! Baš nas briga. Ima ko hoće i Srbe i srpske novce. Bilo i biće. Eto im Spanci, Albanci i ostali.

esb-puerto@arcor.de

01.07.2020. 20:45

A koji su ti što hoce u tu zemlju.. ? koji su to izdajnici Srpskog roda , koji njima nose i jedan dinar ?

Nevetovatno

01.07.2020. 20:53

Ma, odlično! Da li Srbija zna za reciprocitet? Ili zbog tzv ulaska u EU mora narednih 50 godina da igra kako se bilo kome hoće? Mi cemo biti okupirani najgorim ološem, našu zemlju će naseljavati kriminalci i fanatici, naše potomstvo će postati roblje drustvenog taloga. Mračna buducnost majčice Srbije.

Ironija

01.07.2020. 20:58

Ja stvarno ne razumem medije zasto posvecuju paznju minornoj zajednici plemena u nasem susedstvu i zasto daju prostor kontinuiranom vredjanju nase zemlje i gradjana.Ako ikada budu otvorili tu famoznu granicu takodje ne napisati apsolutno nijednu recenicu vezano za to..

smb

01.07.2020. 21:11

blago onom ko nema drugih briga osim dali ce i gde da ide na more. granice se opet zatvaraju, mnoge se nisu za mnoge ni otvarale, ako neko ne moze da funkcionise ako ne ode na more... ne razumem. pozdrav.

zaliv.net

01.07.2020. 22:08

Cak i da otvore ne treba ici dole sve dok je Milo Kovid na vlasti, ako idete dole na more time podrzavate coveka koji ugnjetava sve sto je srpsko....OPASULJITE SE

petar

02.07.2020. 08:48

@As - NE MILO ,NO TI KOSTAPLERU ,JEBO TE LJIGAVI MILO U TA LJIGAVA TVOJA USTA,JEBO VAS LJIGAVI OBRAZ

ПРАВОСЛАВНИ СРБИН-БЕОГРАЂАНИН

01.07.2020. 23:48

Ljudi, koga više zanima njihovo ,,more''....hahaha....sad su sve plaže šuplje... gej. Uživajte, a mi odosmo baš na more : Grčka, Španija, Tunis....prelepo. Ćaoooo

Moguce

01.07.2020. 23:56

A cekaj, neko bi stvarno isao u CG, ili ovo zezate..... Alo, zatvarajte tu granicu sa Crnom Gorom, trebala je biti zatvorena 1945. godine!!

Srbenda

02.07.2020. 00:29

Aj ova Korona je izgovor,Milovci se plase Srbije,u njihovim je glavama "Drzi Srbe dalje od CG , lako cemo mi sa ovim liturgijama i protestantima,imamo dovoljno Ne-Crnogorske policije." Ako se otvore granice , eto dole jos pola miliona Srba a onda moze da izbije veliki haos.