Zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju protiv gripa, prokupački Dom zdravlja uputio je molbu Institutu za javno zdravlje u Nišu da ovoj ustanovi uputi dodatne doze vakcina. Prema rečima dr Zorice Momčilović, ovogodišnju vakcinaciju protiv gripa, pratilo je nezapamćeno interesovanje Prokupčana, tako da su za nepune dve nedelje, u rekordnom roku, potrošene sve zalihe, odnosno svih 1.600 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

PROČITAJTE JOŠ -
Obnova vredna milione evra: Rekonstrukcija tri klinike u KC Vojvodine

- Vakcinacija je uspešno izvedena u veoma kratkom roku zbog velike zainteresovanosti građana da se na taj način zaštite od gripa, pa smo dnevno davali i po 200 vakcina - kazala je direktorka Momčilović.

Prema njenim rečima
, Dom zdravlja je na početku raspolagao sa 1.300 doza vakcina protiv gripa, što je bilo za 100 više nego prethodne godine, ali je zbog velikog interesovanja građana, od Instituta za javno zdravlje u Nišu pozajmio još 300 doza. Međutim, pokazalo se da ni to nije dovoljno. Kako je navela, u odnosu na prethodne godine, ove je 30 odsto više građana Prokuplja vakcinisano, a novina je i da je ove godine, 107 zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, primilo ovu vakcinu kao obaveznu.