POSLE 11 decenija od izgradnje bolničkih zgrada, ovih dana započela je sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine. U radove koji bi trebalo da budu okončani u narednih šest meseci, Pokrajinska vlada uložila je 217 miliona dinara.

- Radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, posle odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine - najavio je juče predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom obilaska radova.

Pročitajte i: Drvo najjeftiniji spas od zime: Cene su trenutno za pet evra manje nego lane

On je podsetio da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike. U neposrednoj blizini je i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara koji je takođe finansirala Pokrajinska vlada. Bio je to pozamašan posao, a ovakvu lepo uređenu intenzivnu jedinicu, opšte je mišljenje, ova klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme koja će stići u narednih nekoliko nedelja.

- Tokom protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu. Vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara - zaključio je Mirović.

Foto Pres služba Pokrajinske vlade


Sumirajući aktuelne radove, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković kazao je da su u KCV završene četiri klinike, a da se radi i na rekonstrukciji sedam klinika. On je naveo da su obezbeđeni projekat i sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju.

Ovi radovi počeće na proleće kako bi 2021. godine sve klinike bile rekonstruisane.

Foto Pres služba Pokrajinske vlade

ZA GODINU 600.000 PREGLEDA

PO rečima direktorke Kliničkog centra Vojvodine dr Edite Stokić, u ovoj centralnoj vojvođanskoj ustanovi prošle godine pregledano je 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovano je njih 6.000 u KCV, a na Klinici za ginekologiju rođeno je 6.000 beba.