UDRUŽENjE "Čepom do osmeha" iz Novog Sada i ove godine će nastaviti da pomaže onima kojima su neophodna pomagala. Raspisan je novi konkurs, i pozivaju roditelje i decu da se prijave da dobiju neophodnu opremu.

Pravo na dodelu pomagala mogu da ostvare porodice sa decom ometenom u razvoju ili decom sa invaliditetom, a koji imaju boravište na teritoriji Srbije. Pomoć mogu da dobiju i mladi od 18 do 26 godina sa smetnjama u razvoju, a koji su na redovnom školovanju.

Pročitajte još: "ČEPOM DO OSMEHA": Konstantinu kupljen terapeutski bicikl

Odluku o tome kome će biti dodeljena pomoć odlučivaće Upravni odbor Udruženja "Čepom do osmeha", a rok za podnošenje zahteva sa dokumentacijom je do 20. aprila do 12 sati. Rezultati konkursa biće objavljeni na zvaničnom sajtu Udruženja najkasnije mesec dana od završetka konkursa.

Akcija "Čepom do osmeha" nastala je na inicijativu Vanje Petković, diplomiranog ekologa iz Novog Sada, a sredstvima obezbeđenim reciklažom sakupljenih plastičnih čepova, kupuju se specijalno izrađena pomagala deci sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.


AKCIJA

HUMANITARNA akcija je pokrenuta maja 2012. godine. Do sada je dvadeset dvoje dece iz raznih gradova u Srbiji dobilo pomagalo koje im olakšava život i svakodnevicu.