KONSTANTINU Jankoviću (9), učeniku novosadske OŠ "Đorđe Natošević", budući dani biće znatno lakši. Dečak rođen sa cerebralnom paralizom juče je dobio terapeutski tricikl, koji je obezbedilo udruženje "Čepom do osmeha". Prevozno sredstvo koje će Konstantinu pomoći da jača noge, uručeno je u DZ "Novi Sad" na Limanu 4, u kojem zaposleni, ali i pacijenti, pomažu udruženju u sakupljanju čepova.

Pročitajte još: Požarevac sedmi put najhumaniji u davanju krvi

Dečak, po rečima njegove majke Sanje Bogdanov, bez tuđe pomoći ne može da hoda. Napravi tek nekoliko koraka, a vožnjom ovog terapeutskog tricikla će ojačati mišiće nogu.

- Zahvalna sam udruženju što je prepoznalo problem mog sina i pomoglo nam - kazala je Sanja. - Nismo mogli da mu ovo priuštimo, a sada će moći da vežba, što je za njega veoma važno.

Pročitajte još: Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz 2017" namenjena deci sa specijalnim potrebama Doma u Sremčici

Vanja Petković, predsednik udruženja "Čepom do osmeha", kazala je da su sakupljanjem plastičnih čepova dosad uspeli da pomognemo 18 dece, a Konstantin je 19.

VIŠE OD TRI MILIONA

ZAPOSLENI u DZ "Novi Sad" i pacijenti, po rečima dr Veselina Bojata, direktora ove ustanove, sakupili su dosad više od tri miliona plastičnih čepova i donirali udruženju "Čepom do osmeha".