Surdulica se sprema za utakmice u Superligi

J. S.

18. 06. 2015. u 08:40

Stadion će povećati kapacitet sa dodatnih 546 mesta na "jugu", 500 mesta na "severu", 700 mesta na "istoku" i zapadna tribina će imati 1.566 mesta

Сурдулица се спрема за утакмице у Суперлиги

Radovi na stadionu u Surdulici

Početkom juna počeli su radovi na uređenju stadiona Fudbalskog kluba Radnik u Surdulici, kako bi novi superligaš ispunio infrastrukturne zahteve Fudbalskog saveza.


Izvode se radovi na tribinama, pa će tako, prema najavama, nakon nadogradnje stadiona postojati severna i južna tribinu, a istočna će biti proširena.


U brojkama to znači da će stadion povećati svoj kapacitet sa dodatnih 546 mesta na "jugu", 500 mesta na "severu", 700 mesta na "istoku" i zapadna tribina će imati 1.566 mesta. Ukupan kapacitet stadiona u Surdulici nakon rekonstrukcije iznosiće 3.312 sedećih mesta.


Sekretar kluba Nebojša Arsić kaže da će prema dinamici radova infrastrukturni radovi biti završeni do početka sezone, 18. jula.


- Nećemo dobiti samo nove tribine, biće uređena i VIP loža, kao i deo za novinare odakle će se vršiti prenos utakmica. Rade se i reflektori, a oni bi na stadionu trebalo da zasijaju sredinom avgusta u šestom kolu kada Radnik dočekuju Crvenu zvezdu - najavlju Arsić.


Vrednost radova je oko 40 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz lokalne samouprave i kluba.


Paralelno sa renoviranjem stadiona i ispunjavanjem tehničkih standarda za takmičenje u Jelen superligi, krenuo je i proces takmičarskih priprema tima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)