VULIN: Oluja je besprimerni zločin i ne može imati opravdanje, nigde i nipošto

Novosti online

04. 08. 2020. u 18:03

ВУЛИН: Олуја је беспримерни злочин и не може имати оправдање, нигде и нипошто

Novosti

"NAROD koji etničko čišćenje slavi kao svoj najveći praznik i nije mogao da se odrekne ustaštva i da se pokaje za Jasenovac. Zato što se ustaškim koljačima nose venci u Blajburg, zato što je Srbija ćutala i izvinjavala se, jasenovačko zlo se ponovilo u Oluji" rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je istakao da je "Aleksandar Vučić prekinuo sa ćutanjem i izvinjavanjem za tuđe grehe, zatražio pravdu i kaznu i rekao kao niko pre njega da se Jasenovac i Oluja neće ponoviti."

- Srbija se danas seća velikog pogroma, istrebljenja Srba, zločina za koji nema kazne. Oluja je besprimerni zločin i ne može imati opravdanje, nigde i nipošto. Svaki pokušaj izjednačavanja, svaki pokušaj traženja opravdanja za Oluju među Srbima i njihovom postojanju je kao kada bi SS divizije Holokaust pravdale ustankom jevreja u Varšavskom getu. Ne smemo prestati da tražimo pravdu za pobijene, proterane i opljačkane Srbe - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pero

05.08.2020. 03:36

U pravo je Vucic Vuline koj kaze da nece dozvolite da se Jasenovac i Oluja ponovi ali ja vas pitam koga ce da branite u Hrvatsku kada tamo nema vise Srba .Sada jedino zive tamo stari jer mladi i ne pomislaju da ostanu da zive.