MARTINOVIĆ U KRALJEVU: Saradnjom MDULS-a i Grada, Ribnica će dobiti dva nova dečja igrališta

Novosti online

14. 11. 2023. u 17:45

PRILIKOM današnje posete Kraljevu, ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i državna sekretarka u ovom Ministarstvu Maja Mačužić Puzić obišli su lokaciju u naselju Ribnica, gde je planirana izgradnja modernog dečjeg igrališta. Ovom prilikom ministar je najavio mogućnost da MDULS finansira realizaciju ovog projekta sredstvima iz budžeta za 2024. godinu.

МАРТИНОВИЋ У КРАЉЕВУ: Сарадњом МДУЛС-а и Града, Рибница ће добити два нова дечја игралишта

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

- Grad će blagovremeno spremiti projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju ovog igrališta, dok će Kraljevo finansirati izgradnju drugog dečjeg igrališta, u blizini OŠ „Vuk Karadžić“. Sve to radimo zbog naše dece, da našoj deci obezbedimo mnogo bolje uslove za odrastanje i školovanje od onih koje smo mi imali. Borimo se da naši najmlađi imaju mirnu i sigurnu budućnost i dobre uslove za život - istakao je Martinović.

Ministar je u Kraljevu održao i sastanak sa predsednikom privremenog organa Kraljeva Predragom Terzićem, sa kojim je razgovarao o projektima koji su realizovani saradnjom MDULS-a i Grada. Jedan od tih projekata je i implementacija sistema za elektronsko vođenje sednica SO Kraljevo.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Tokom obilaska skupštinske sale, Martinović je naglasio da, imajući u vidu veličinu grada, broj stanovnika i njegov istorijski značaj, Kraljevo apsolutno zaslužuje ovakav prostor, koji sada izgleda impresivno i koji, naravno, olakšava funkcionisanje SO Kraljevo.

Ministar je danas u Kraljevu posetio i preduzeće „Trijumf Stanić“ koje se bavi proizvodnjom i trgovinom kolačima, gde je istakao da je ova fabrika još jedan dokaz da da politika koju sprovode predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije podržava domaće privrednike.

- Nastavićemo da pomažemo našim preduzetnicima i njihovom razvoju. Državna politika je usmerena na razvoj svih jedinica lokalne samouprave, otvaranje novih fabrika, novih radnih mesta, ulaganje u infrastrukturu. Sinergijom države i Kraljeva u ovom Gradu je postignuto mnogo toga, a siguran sam da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti, jer Kraljevo ne sme da stane, jer Srbija ne sme da stane - zaključio je Martinović.

Ministar Martinović je posetu Kraljevu iskoristio da gradskoj upravi donira laptop računare kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave. Takođe, laptop računare donirao je i manastiru Žiča, koji je danas obišao.

BONUS VIDEO: ODUŠEVLjENI ULAGANjEM U RAZVOJ SRBIJE: Građani Smedereva za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)