SPINOVI, LAŽI I ZATAŠKAVANJE: Pravosudni gambit tabloida N1 i Nove S

Novosti Onlajn

13. 10. 2023. u 10:22

SLUČAJ o kome govore tabloidi N1 i Nove S desio se 2016. godine kada je tužilac Nenad Stefanović bio zamenik tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu i nije mogao imati nikakve veze sa slučajem koji ovi sateliti tabloida N1 i Nove S spominju.

СПИНОВИ, ЛАЖИ И ЗАТАШКАВАЊЕ: Правосудни гамбит таблоида Н1 и Нове С

FOTO: Arhiva novosti

Iako je tužilac Nenad Stefanović na funkciji glavnog javnog tužioca svega nešto više od godinu dana, napadi na njega ne prestaju. Pored brojnih lažnih optužbi koje su iznesene na njegov račun, počevši od afere „lažnih Laura”, pa do pokušaja uvlačenja u slučaj „Banjska”, tužioca Nenada Stefanovića optužuju i za slučajeve u kojima nije imao apsolutno nikakav uvid, a koji su se dešavali u tužilaštvu za organizovani kriminal dok je Stefanović u to vreme radio na mestu zamenika tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Novinari žutih tabloida N1 i Nova S, nezadovoljni što se držao teme na konferenciji za štampu povodom masovnog ubistva u slučaju Ribnikar u nameri da ispoštuje i žrtve ali i porodice žrtava i nije želeo da odgovara na besmislena pitanja novinara, sada preko svojih satelita i spin majstora za izmišljanje afera Marinike Tepić i Srđana Milivojevića, dovode Nenada Stefanovića u vezu sa slučajem Belivuk.

Naime, ovaj dvojac navodi da je Nenad Stefanović lično zaštitio policijske inspektore koji su uništili telefone Aleksandra Stankovića. Slučaj o kome govore desio se 2016. godine kada je tužilac Nenad Stefanović bio zamenik tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu i nije mogao imati nikakve veze sa slučajem koji ovi sateliti tabloida N1 i Nove S spominju.

Povezivanje njega sa vraćanjem telefona ubijenog Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog, 2016. jasan je pokazatelj da je kampanja medijskog linča Glavnog tužioca VJT Nenada Stefanovića u toku. Može li biti evidentnije ukoliko se zna ko je u to vreme bio nadležan za taj predmet institucionalno i lično.

Polazeći od toga da novinari ovih tabloida, ali i Marinika Tepić i Srđan Milivojević nemaju, ne samo osnovno, nego nikakvo znanje o pravosuđu, smatraju da istu količinu neznanja imaju i svi ostali građani Srbije i da je dovoljno samo baciti loptu i negativan spin u javnost.

I da će se vremenom oko tužioca koji nije čak ni deo vladajuće stranačke strukture stvoriti negativan veo, pa će samim tim biti i lakše smenjiv, odnosno da će na njegovo mesto mnogo lakše opet dovesti nekoga ko je ljubitelj zapadnih ambasada.

Ovakvom manipilativnom retorikom, koja više nema nikakve veze sa istinom, Stefanović može biti optužen od strane istih za bilo šta što se desilo u bilo kom tužilaštvu, ne samo godinama nego decenijama unazad.

Gromoglasna tišina ovih tabloida o tim činjenicama jasno ukazuje da njima nije stalo do istine u tim slučajevima, već isključivo do interesa svojih nalogodavaca i naručilaca.

Ovakva kampanja targetiranja jedne ličnosti, može da ukaže jedino na to da se na ovaj način prikrivaju i aboliraju oni koji su zaista odgovorni i koji već decenijama razaraju srpsko pravosuđe.

BONUS VIDEO: Bahato ponašanje opozicije prema medijima

(Vaseljenska.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu