"PRATIMO PRIMER AMERIKE": Pokret socijalista poziva da se uskrati podrška MKS i donese zakon o stranim agentima

Novosti online

18. 03. 2023. u 12:39

POKRET socijalista pozvao je danas političku i stručnu javnost naše zemlje da pruži podršku inicijativi da Srbija treba da prati primer SAD-a i uskrati podršku Međunarodnom krivičnom sudu i Rimskom statutu.

ПРАТИМО ПРИМЕР АМЕРИКЕ: Покрет социјалиста позива да се ускрати подршка МКС и донесе закон о страним агентима

Foto EPA

- Srbija deli vašingtonsku viziju i razloge za odbijanje jurisdikcije ovog od mnogih država nepriznatog tela u čiju objektivnost se sumnja pre svega zbog dvojnih standarda, sukoba interesa i nekompetentnosti sudija - navode iz PS.

Oni ističu da isto kao što Vašington ne želi da nacionalni interesi SAD-a budu ugroženi priznavanjem ovog nad državnog mehanizma tako i Beograd treba da vodi računa o svojim interesima i prati primer Bele kuće.

- Ali, osim ove pozitivne prakse Amerike iz međunarodnog prava, Pokret socijalista smatra da treba da pratimo i druge dobre primere američkog zakonodavstva kao što je zakon o registrovanju stranih agenata - piše u saopštenju Pokreta socijalista.

- Ova demokratska tekovina doprinosi boljem razumevanju razloga osnivanja, delovanja i ciljeva društveno-političkih organizacija i pojedinaca koji za svoj rad primaju novac iz inostranstva - zaključuju iz Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna