PETKOVIĆ: Ako NATO ne spreči intervencije ROSU, hoće srpski narod

Novosti online

25. 08. 2022. u 20:01

PREDSTAVNIK privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti danas je najotvorenije zapretio sukobima i eskalacijom nasilja na severu Kosova i Metohije - istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ПЕТКОВИЋ: Ако НАТО не спречи интервенције РОСУ, хоће српски народ

Foto: Tanjug

- Nikako drugačije se ne može shvatiti njegova poruka da niko ne može da spreči specijalne jedinice Rosu da intervenišu na severu Kosova i Metohije.

Za Kurtija imam samo jednu poruku - NATO je dužan da speči svaki pokušaj upada ROSU na sever! Ako oni neće, upade ROSU će sprečiti srpski narod!

Da budem sasvim jasan - reč je o direktnoj i ogoljenoj pretnji nasiljem, silom i sukobima koje Kurti priziva da bi zauzeo sever Kosova i Metohije kojim je godinama opsednut.

Jasno i glasno - Rosu nema šta da traži na severu Kosova i Metohije, ni po jednom jedinom slovu i bilo kojoj tački bilo kog sporazuma.

Za policijske poslove na severu je prema Prvom briselskom sporazumu nadležan isključivo Regionalni direktorat policije - Sever u kom po etničkoj strukturi mora biti najmanje 95 odsto Srba, a čiji se komandant bira na predlog četiri gradonačelnika sa severa KiM.

Posebno ističem da takozvane jedinice Rosu koje predstavljaju do zuba naoruzane formacije sa oklopnim vozilima ne smeju na sever KiM bez dozvole komandanta Kfora i četiri srpska gradonačelnika, a na osnovu sporazuma koji je Priština potpisala sa NATO 2013. godine.

Maske su pale i sada je sasvim jasno ono na šta od početka Beograd upozorava - da je jedini i pravi Kurtijev cilj izazivanje sukoba i proterivanje srpskog naroda. I ukoliko neko ne zaustavi ovog čoveka, on će od čitavog regiona napraviti bure baruta jer je spreman na sve. Beograd će učiniti sve da sačuva mir, ali neće dopustiti progon i nasilje nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji! - navodi se u saopštenju direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici