PRIŠTINA ŽELI RAT: Kurti bez uvijanja zapretio izazivanjem sukoba - Niko ne može da speči specijalne policijske snage da odu na sever

Novosti online

25. 08. 2022. u 19:29

SAMOZVANI premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti rekao je da 1. septembar ostaje rok od kada će se primenjivati odluka o preregistraciji tablica na severu Kosova i Metohije i dodao da "niko ne može da speči specijalne policijske snage da odu na sever".

ПРИШТИНА ЖЕЛИ РАТ: Курти без увијања запретио изазивањем сукоба - Нико не може да спечи специјалне полицијске снаге да оду на север

Foto: EPA

Kurti je, nakon sastanka s međunarodnim predstavnicima Miroslavom Lajčakom i Gabrielom Eskobarom u Prištini, rekao je da će od 1. septembra takođe početi da se "primenjuje reciprocitet sa ličnim dokumentima za građane Srbije".

On je dodao da, ako bude narušena sigurnosna situacija na severu, reagovaće institucije lažne države Kosovp.

- Juče sam se sreo sa komandantom Kfora Kajarijem, sa našom policijom i Eulexom. Barikade nisu rešenje. Postoji državni mehanizam koji će reagovati, to nije samo policija, nego i specijalne policijske snage i niko ne može zaustaviti specijalnu policiju da dođe na sever. Sever Kosova (i Metohije) je deo (lažne države) Kosova, nalazi se na Kosovu (i Metohiji) i nikada nije bilo više vladavine prava na severu Kosova (i Metohije) nego sada - tvrdi Kurti.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (41)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni