PRIŠTINA SPREMA NOVI UPAD NA SEVER KOSMETA: Vučić najavio - Od 6. novembra će pokušati da zauzmu Valaču

Novosti online

26. 10. 2021. u 18:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti nakon sastanka sa predsetavinicima SPS.

ПРИШТИНА СПРЕМА НОВИ УПАД НА СЕВЕР КОСМЕТА: Вучић најавио - Од 6. новембра ће покушати да заузму Валачу

Foto Tanjug/AP

Upitan da prokomentariše komentare i pretnje tzv. Prištinskih vlasti i nepoštovanje Briselskog sporazuma rekao je da je zabrinut.

- Veoma sam zabrinut zbog njihovih reči. Za njih ne važi pravni akti - rekao je predsednik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da neki čekaju iz određenog razloga 6. novembar. Dodaje da planiraju da zauzimaju Valaču u narednom periodu, kao i da bi to bile katastrofalne i užasne vesti za celokupan naš narod, ali takođe, dodaje da nije siguran da bi to bile i dobre vesti za njih.

- Neko ko želi takve stvari da čini, mora dobro da razmisli. U svakom slučaju, nisam srećan zbog takve situacije, mi nemamo kud - rekao je Vučić.

Kako kaže, zato je važan Briselski sporazum, i dodaje da, ako misle da njima to odgovara, kaže, plaši se da su se prevarili.

- Kod nas su dolazili njihovi ministri i nije bio nikakav problem. Da su me pitali rekao bih da ne vidim problem da učestvuju na takmičenju, ne mogu da ulazim u svaki detalj uvek, ali hvala Nemačkom amabasadoru što nas je upozorio, zato ćemo insistirati na inicijativi Otvoreni Balkan - rekao je Vučić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POČETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PRUGE: Vučić i Orban na ceremoniji na Horgošu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)