UOČI proslave 7. oktobra Dana Vjske Crne Gore koja će se obeležiti u Nikšiću ovaj grad je dan pre svetkovine blokiran vojnim patrolama koje su se stacionirale u gradskim ulicama koje vode ka Trgu slobode. Ulice se „oslobađaju“ parkiranih automobila kako bi sutra bilo sve spremno za svečanost (počinje u 12 sati) kojoj će, kako saznajemo, prisustvovati i predsednik države Milo Đukanović. Program je predvđeno da govore vojni ministar Predrag Bošković i brigadni general Dragutin Dakić.

Tokom svečane ceremonije predstaviće se devet kadeta koji su uspešno završili vojne akademije u inostranstvu, a koji su unapređeni u čin potporučnika, dok će novih 76 vojnika po ugovoru na nikšićkom trgu položiti zakletvu.

Crnogorci nakon obvnove državne nezavisnost kao Dabn vojske slave 7.oktobar kada se kod Bara tog dana 1042.godine odigrala Tuđemilska bika između duklanske vojske, koju je predvodio knez Vojislav, i vizantijske pod zapovedništvom Kursija iz Drača. Pobeda Dukljana u tom sukobu slavi se kao službeni Dan VCG.