"Torcida šuruje sa Miloradom Pupovcem koji vodi antihrvatsku kampanju, a u Rijeci živi svega 6,5 odsto Srba pa nema potrebe za vrbama", skandalozne su reči koje je izrekla riječka HDZ-ovka Ivona Milinović u radio emisiji koju je vodio Marko Jurič, poznat po šovinističkim istupima protiv Srba.

”Nama ne trebaju u Rijeci vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gde Srba ima 30 do 40 odsto”, rekla je riječka političarka, uz napomenu da su ”oni uvredili naš grad”.

PROČITAJTE JOŠ - HRVATSKO TUŽILAŠTVO: Krivične prijave protiv Pupovca zbog poređenja sa sadašnje države NDH

Riječka političarka tako je reagovala nakon što su ona i voditelj emisije citirali Torcidinu pesmu ”Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”.

”Neprimereno je pevati tu pesmu i davati argument Pupovcu da sutradan plače da su Hrvati fašisti”, rekla je riječka političarka.

Za Milinovićevu navijači ”Hajduka” oblače majicu na kojoj piše ”Ubi Srbina” kako bi Milorad Pupovac mogao da reaguje.”To je jedna orijunaška politika”. Na kraju razgovora Ivona Milinović je konstatovala i da postoji u Rijeci ”srpski mafijaški lobi”.

Ivona Milinović koja je ujedno i predsednica Odbora za nacionalne manjine grada Rijeke već je pre u nekoliko navrata imala slične istupe, pa je i tražila da se prekine sa finansiranjem zagrebačkih ”Novosti” jer ”svakom normalnom Riječaninu one uzrokuju duševne boli”.

Do sada niko iz HDZ-a nije reagovao.