HRVATSKO TUŽILAŠTVO: Krivične prijave protiv Pupovca zbog poređenja sa sadašnje države NDH

Tanjug

03. 10. 2019. u 18:17

ХРВАТСКО ТУЖИЛАШТВО: Кривичне пријаве против Пуповца због поређења са садашње државе НДХ

Foto Tanjug / AP

Glavni državni tužilac, Dražen Jelenić, izjavio je da ta pravosudna istitucija postupa po više krivičnih prijava podnetih protiv predsednika SDSS, Milorada Pupovca
Glavni državni tužilac, Dražen Jelenić, izjavio je danas da ta pravosudna istitucija postupa po više krivičnih prijava podnetih protiv predsednika SDSS, Milorada Pupovca, zbog izjave u kojoj je Hrvatsku uporedio sa ustaškom NDH i ocene da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regionu.

"Mi se bavimo podnesenim krivičnim prijavama, ako je neko podneo krivičnu prijavu smatrajući da iz nekog intervjua ili bilo kojeg novinskog članka proizlaze određene sumnje na neko krivično delo, onda se DORH time bavi. Odluka će biti donesena kad dođe vreme za tu odluku", rekao je Jelenić.

PROČITAJTE JOŠ - Pupovac:Neka mi sude kad osude ubice Srba

Odgovarajući na zamerke pojedinaca iz Zajednice udruženje ratnih invalida domovinskog rata (Hvidre) da tužilaštvo odugovlačima sa postupanjem u slučaju Pupovca, Jelenić nije želeo da nagađa kada bi ta odluka mogla biti doneta.

PROČITAJTE JOŠ -  Traže istragu protiv Pupovca, optužuju ga za rušenje Ustava

Dodao je i da se ne oseća lično prozvanim od Hvidre po tom pitanju, preneo je zagrebački Večernji list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Srba

03.10.2019. 19:02

Naravno da je Dr Pupovac nevin,upravo zato bi njegova javna "likvidacija" iz politickog mulja ili osvestila ili unistila razbijace i krvnike nad mirom i slobodom

Mikiboy

03.10.2019. 21:10

Pupovcu je vrlo lako da dokaze slicnosti ali Hrvatskoj ce biti tesko da dokazu razlike.