Rezultati ankete nisu optimistični: Pandemija će trajati još četiri meseca, Evropljani najpesimističniji

Tanjug

13. 04. 2020. u 12:15

Anketa sprovedena u šest zemalja pokazuje da ispitanici očekuju da će pandemija korona virusa u svetu trajati još četiri meseca

Резултати анкете нису оптимистични: Пандемија ће трајати још четири месеца, Европљани најпесимистичнији

Foto Depositphotos

Anketa sprovedena u šest zemalja pokazuje da ispitanici očekuju da će pandemija korona virusa u svetu trajati još četiri meseca.


Anketa u kojoj je učestvovalo 6.566 ljudi u Južnoj Koreji, SAD, Kini, Nemačkoj, Italiji i Velikoj Britaniji pokazuje da građani veruju da će do kraja epidemije i povratka u normalu proći u proseku još 17 nedelja.


Rezultati pokazuju da ispitanici u Kini gde je epidemija izbila u decembru, prognoziraju da će do povratka u normalu proći devet nedelja, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.


Amerikanci očekuju da će pandemija proći za 15 sedmica, ispitanici u Južnoj Koreji i Nemačkoj za 17, a Italijani i Britanci 22 nedelje.


Čak 22 odsto ispitanih kaže da će možda proći pet meseci do čak dve godine pre nego se život vrati u normalu.


Ispitivanje pokazuje i da 47 odsto ispitanika pozitivno gleda na reakciju svojih vlada na epidemiju. Najviše poverenja u svoju vladu imaju Kinezi, 79 odsto, zatim Britanci, 50 odsto, a slede Južnokoreanci, Amerikanci, Italijani i Nemci.


Onlajn anketu je sprovela američka marketinška agencija Flajšmen-Hilard između 30. marta i 3. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)