SRPSKI KONZUL ZA NOVOSTI: Ovo su nove informacije o povređenim Srbima i stanju na Halkidikiju

J. S./Novosti online

11. 07. 2019. u 11:21

СРПСКИ КОНЗУЛ ЗА НОВОСТИ: Ово су нове информације о повређеним Србима и стању на Халкидикију

Nevreme ostavilo pustoš
Foto: Tanjug/AP

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić rekla je da u snažnom nevremenu na Halkidikiju, u kom je stradalo šest osoba, povređena jedna državljanka naše zemlje
Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić rekla je da u snažnom nevremenu na Halkidikiju, u kom je stradalo šest osoba, povređena jedna državljanka naše zemlje.

"Dobili smo jedino informaciju da je povređena jedna naša državljanka, trenutno je u bolnici. Ispitujemo da vidimo ko je u pitanju, ne znamo konkretno ništa. Povređeno je još šest državljana, ali njihove povrede bile su lakše i sanirane su. Niko nije životno ugrožen", kazala je Glišić za "Novosti".

Ona je objasnila da je Vlada Grčke proglasila vanredno stanje koje će biti na snazi do 21 sat uveče. Takođe, istakla je da konzulat pomno i iz časa u čas prati situaciju na terenu, pošto je Halkidiki trenutno bez struje, vode i interneta.

Pročitajte još - AKO OVIH DANA KREĆETE ZA GRČKU OVO MORATE ZNATI: Evo kakvo vreme se očekuje u narednom periodu

"Trenutno stanje je dobro, vreme se smirilo, ali ima najava da će predveče stići novo nevreme, ali se prognozira da neće biti toliko jakog intenziteta", kaže naš konzul.

Glišić je pojasnila kako ide procedura u Grčkoj pošto dođe do nepogoda ovolikih razmera.

Pročitajte još - NEVREME NA HALKIDIKIJU: Šest osoba poginulo, među povređenima devojčica (13) iz Srbije (FOTO+VIDEO)

"Kada grčka vlada uvede vanredno stanje, onda donosi i stav kako će rešiti tu situaciju. Kada je pre dve godine bila poplava, vlasti u Grčkoj obavestile su konzulat koja policijska stanica je zadužena za turiste gde mogu da uzmu potvrde za osiguranje automobila koji su bili oštećeni", kazala je ona.

"Konzulat očekuje da će tako biti i ove godine, ali mora da se sačeka i njihova zvanična potvrda. Tek tada na sajtu konzulata moći će da se pusti obaveštenje u kom će biti naznačeno turisti mogu da se obrate za osiguranje", dodala je Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Cernobil

11.07.2019. 12:53

Poštova Ekselencijo Dragana, put pod noge istog časa i u obilazak nevremenom pogodjenog područja. Ne plaćamo Vas da sedite u Solunu očekujući javljanje naših gradjana koji letuju u Grčkoj, a na pogodjenom području nema ni interneta ni telefona. Otvorite internet stranu na sajtu konzulata gde ćete davati informacije, fotografije, telefone zdravstvenih ustanova gde mogu biti zbrinuti povređeni. U svakom slučaju RADITE NEŠTO KORISNO ZA TIH 4.500 EVRA PLATE KOJU PRIMATE!!!

Vlajko

11.07.2019. 13:36

@Cernobil - Da li znaš koliko nekome treba da ko guska u maglu ide i obilazi celo područje koje je pogodilo nevreme. Njihov posao je da kontaktiraju lokane vlasti, zdravstvene ustanove a ne da traže po kućama i kampovima gde ima Srba i u kakvom su stanju.