Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej nazvao je danas „kriminalcima“ predsednika SAD Donalda Trampa, njegovog francuskog kolegu Emanuela Makrona i britansku premijerku Terezu Mej.

Hamnej je udare SAD, Francuske i Britanije na Siriju nazvao „zločinom“ od kog, kako je rekao, neće biti nikakve koristi, prenosi Rojters.

„Današnji napad u zoru na Siriju je zločin. Jasno proglašavam predsednika SAD, predsednika Francuske i britansku premijerku kriminalacima“, rekao je Hamnej na sastanku s iranskim zvaničnicima i ambasadorima nekih islamskih zemalja, navodi se na njegovom nalogu na Tviteru.

Iranska državna televizija precizirala je da je Hamnej udare SAD, Britanije i Francuske nazvao „vojnim zločinom“.

„Neće imati koristi (od napada) jer su išli i u Irak, Siriju i Avganistan proteklih godina i počinili takve zločine, a nisu imali nikakve koristi“, rekao je Hamnej.

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je ranije danas da će vojni udar na Siriju, koji su predvodile SAD, dovesti do destrukcije na Bliskom istoku, javila je poluzvanična iranska novinska agencija Tasnim.

„Takvi napadi neće imati drugog rezultata osim dodatne destrukcije… Amerikanci žele da opravdaju svoje prisustvo u regionu takvim napadima“, citira ta agencija Rohanijeve reči.